Vergi Affı Basın Açıklaması

Değerli Basın Mensupları Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve vergi affı olarak nitelendirilebilecek yeni yasa konusunda GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Av.Aysun NALBANT tarafından basın açıklaması yapıldı ve ''her vergi affı mağdurlar da yaratıyor” denildi. BORÇLULAR SEVİNDİRİLİRKEN, BORCUNU ÖNCELİKLEYEN İŞ İNSANLARI ÖDÜLLENDİRİLMİYOR GESİFED Bşk. NALBANT; “ çıkarılan yeni yasa, vergisini düzenli olarak ödeyen iş insanlarını ve işletmeleri mağdur etti, bu sebeple ivedilikle bu yasa ile getirilen imkanlar nispetinde, vergisel borçlarını düzenli ödeyen iş insanlarına vergi iadesi yapılmalıdır” dedi. GESİFED Başkanı, “yapılan düzenlemelerle bir kesim mutlu edilirken, kanun ve kurallara riayet eden kesim adeta cezalandırılıyor” dedi. “Devletine bağlı, kamusal borcuna duyarlı, vergi borcunu öncelikleyen iş insanları ne zaman akla gelecek?” diyen NALBANT, vergisini düzenli olarak ödeyen işletmelere, yeni yasa ile getirilen imkanlarla orantılı olacak şekilde vergi iadesi yapılmasını istedi. YAPILANDIRMALAR HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR Vergi affı olarak adlandırılan uygulamaların, Türkiye’de adeta alışkanlık yaratan bir beklenti haline geldiğini vurgulayan NALBANT, bu beklentinin vatandaştaki vergi ödeme bilincini deformasyona uğrattığına dikkat çekti. “Aflar aynı zamanda haksız rekabete yol açmakta ve devlet bu haksız rekabete ne yazık ki vesile olmaktadır” diyen NALBANT; “pandemi koşullarının ağırlığını biliyoruz, serbest meslek erbaplarından kobilere, esnaflardan büyük işletmelere kadar, vergisel değer yaratan bütün iş dünyasının, daralan piyasalardan bunaldığını bizzat yaşıyoruz, borçların yapılandırılmasına bir itirazımız olamaz, fakat kayıt dışı çalışmayı sıradanlaştıracak hatta muhtemelen teşvik edecek, aynı zamanda sorumluluk sahibi iş insanlarını mağdur edecek kararları eleştirmememiz imkansızdır” şeklinde açıklamada bulundu. Üyesi bulundukları TÜRKONFED’e bağlı pek çok federasyondan aynı sesin gelmekte olduğunu, GESİFED gibi pek çok federasyonun bu konuya hassasiyetle eleştiri getirdiğini de belirten GESİFED Başkanı Aysun NALBANT; “bu durumlar dikkate alınarak, vergisini düzenli olarak ödeyen işletmelere de yeni yasa ile getirilen imkanlarla doğru orantıda vergi iadesi yapılmalıdır. Aksi takdirde kamu vicdanı yara alacaktır.” dedi. Saygılarımla, GESİFED Başkanı Av.Aysun Nalbant

Kınıklı Mah. 6021 Sok. No:35/B Pamukkale/Denizli